Značajno ulaganje KD Kostrena u obnovu pomoćnih igrališta pored Sportske dvorane Kostrena


Preko 600 tisuća kuna iznosi ulaganje Komunalnog društva Kostrena u obnovu malonogometnih terena pored Sportske dvorane u Kostreni koje se provodilo u fazama kako bi se povećala sigurnost korisnika i kvaliteta sportskih terena uskladila sa smjernicama hrvatske norme za kvalitetu i sigurnost HRN EN 1176 na sportskim i dječjim igralištima.
U 2021. godini na igralištima je najprije postavljen jedinstven sustav ograde za sportske terene čiji stupovi i paneli ublažavaju udarce i buku. Vrijednost radova i opreme iznosila je 270 tisuća kuna (bez PDV-a), dok je u 2022. godini obnovljena podloga od umjetne trave s ispunom od kvarcnog pijeska i gumenog granulata na površini od 1.685 četvornih metara, a na stupove i i zidove postavljen su zaštitne obloge. Vrijednost radova i opreme iznosi 304 tisuće kuna (bez PDV-a).
U 2023. godini planirana je zamjena rasvjetnih tijela energetski učinkovitijom LED rasvjetom u što će KD uložiti dodatnih oko 40 tisuća kuna.

Obnova je usklađena s financijskim mogućnostima KD-a te se stoga provodi u fazama jer osim ovog ulaganja KD kontinuirano ulaže u podizanje kvalitete u svim segmentima svojeg poslovanja.