Sportska dvorana


Najam sportskih terena u Sportskoj dvorani Kostrena

Prostor glavne dvorane dostupan je u komercijalne svrhe u razdoblju od 17:30 sati do 22:30 sati. U ponudi stoji mogućnost najma 1/3 dvorane, 2/3 dvorane ili cijele dvorane u rekreativne svrhe (košarka, mali nogomet, rukomet).

Komercijalnim korisnicima osim najma glavne dvorane nudimo i mogućnost najma male dvorane za potrebe rekreacije (ples, pilates, stolni tenis, kick-boxing i ostale srodne sportove) te dva squash terena.

Prostori glavne dvorane

  • Najam cijele dvorane…………… 650 kn/1h
  • Najam 2/3 dvorane……………….480 kn/1h
  • Najam 1/3 dvorane……………….240 kn/1h

Prostor male dvorane

  • Najam male dvorane s korištenjem svlačiona………… 180 kn/1h
  • Najam male dvorane bez korištenja svlačiona………… 50 kn/1h

*Izražena cijena podrazumijeva uračunati PDV za sve fizičke osobe, neprofitne organizacije i udruge. Za tvrtke se na navedeni iznos obračunava stopa PDV-a.


Squash u Kostreni

U sklopu Sportske dvorane Kostrena nudimo i najam squash terena. Trenutno jedini imamo squash u ponudi na području Kostrene i bliže okolice. Raspolažemo s dva terena te svom potrebnom opremom.

Ukoliko želite rezervirati teren za squash, molimo Vas da nam javite na broj 099/228-8312 ili 051/287-500 za rezervaciju jutarnjeg ili popodnevnog termina.

Squash tereni nalaze na zapadnoj strani dvorane, kroz glavni ulaz desno, na adresi Žuknica 1b, 51221 Kostrena.

Općenito o squash-u

Squash kao igra ima svoju tradiciju od 1900.-te godine. Popularnost je stekao u više od 140 zemalja svijeta.

Za squash je potrebno min. dva, a max. četiri igrača, s odgovarajućim reketima, propisanom lopticom, na terenu koji odgovara dimenzijama ustanovljenim od strane WSF (Svjetske squash organizacije) .

Dimenzije squash terena

visina stropa: 5 640 mm (minimalno), dužina: 9 750 mm, širina: 6 400 mm

Što vam treba od squash opreme?

Reketi za squash, posebne loptice za squash različitih karakteristika – ako ih imate odlično! No ukoliko nemate vlastitu squash opremu, mi ćemo vam je dati na korištenje.

Squash pravila ukratko

Susret se igra na dvije ili tri dobivene igre, svaka igra do 11 osvojenih bodova. U slučaju rezultata 10 : 10, igra se na dva razlike. Svaki servis se boduje, igrači osvajaju bodove neovisno tko servira. Službena pravila su propisana od strane svjetske squash federacije, a mogu se pronaći ovdje.

Cjenik najma squash terena

Jutarnji squash termini:

  • Korištenje jednog squash terena 1h……………….40 kn
  • Korištenje jednog squash terena 30min…………20 kn

Popodnevni squash termini:

  • Korištenje jednog squash terena 1h……………….50 kn
  • Korištenje jednog squash terena 30min…………30 kn

*Izražena cijena podrazumijeva uračunati PDV za sve fizičke osobe, neprofitne organizacije i udruge. Za tvrtke se na navedeni iznos obračunava stopa PDV-a.