Početak naplate parkirališnih prostora u Općini Kostrena


Izvješćujemo korisnike naplatnih parkirališnih prostora na području Općine Kostrena da u četvrtak, 1.6.2023. KD KOSTRENA d.o.o. ZAPOČINJE SA NAPLATOM PARKIRALIŠNIH PROSTORA.

Naplata parkirališnih prostora vrši se u periodu od 01.06. do 30.09.2023., svakog dana od 07:00 do 21:00 h.

U sezoni naplate parkirališnih prostora 2023. uvodi se nekoliko noviteta.

Od ove sezone područje naplate parkirališnog prostora je podijeljeno u dvije parkirališne zone: 0 ZONA (plava) i 1 ZONA (zelena). 0 ZONA obuhvaća parkirališni prostor Žurkovo i Kostrenka, dok preostala područja naplate spadaju u 1 ZONU. Satne i dnevne karte se uplaćuju po zonama te se ovim putem pozivaju korisnici parkirališnog prostora na oprez prilikom kupnje istih. Tjedne karte i sezonske pretplate vrijede za cjelokupno područje naplate.

Kao način plaćanja na parkirnim aparatima, uz mogućnost plaćanja kovanicama, od ove sezone moguće je platiti i bankovnim karticama. Isto tako, prilikom plaćanja parkirne karte na parkirnim aparatima, upisuje se registarska oznaka motornog vozila zbog čega nije potrebno parkirnu kartu istaknuti ispod vjetrobranskog stakla.
Na parkirnom aparatu se od ove sezone može kupiti tjedna karta i sezonska pretplata te se može izvršiti uplata dnevne parkirne karte (DPK) ukoliko ih korisnici parkirališnog prostora zateknu ispod vjetrobranskog stakla.

Uvodi se portal PPK apartmani gdje će iznajmljivači kupnjom sezonske pretplate u službenim prostorijama KD Kostrena d.o.o. dobiti PIN koji će omogućiti registraciju na predmetni portal prilikom čega će iznajmljivači sami izmijeniti registarsku oznaku svojih gostiju.

Kao novi artikl, uvodi se tjedna karta kao dodatna pogodnost iznajmljivačima ukoliko gosti dođu s više motornih vozila i osobama koje borave u Kostreni kraći period vremena.

U sezoni naplate parkirališnih prostora 2023. godine KUPNJA SEZONSKIH PRETPLATA KOJE KUPUJU IZNAJMLJIVAČI, KAO I POVLAŠTENE KARTE biti će moguća isključivo u službenim prostorijama UPRAVE PARKIRALIŠTA na adresi ŽUKNICA 1 B, 51221 KOSTRENA, na istočnoj strani školsko-sportske dvorane Kostrena, radnim ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 09:00 do 15:00 sati, te utorkom od 09:00 do 17:00 sati.

Ostale informacije vezane uz parkirališno područje i naplatu možete provjeriti na službenim stranicama KD Kostrena d.o.o..