Obavijest o početku prodaje sezonske pretplate za parkirališta u priobalnom pojasu


Obavještavamo korisnike naplatnih parkirališnih prostora na području Općine Kostrena da započinje prodaja sezonskih pretplata. Sezonska pretplata podrazumijeva neograničeno parkiranje vozila na kostrenskim parkiralištima s naplatom u periodu od 1.6. do 30.9. tekuće godine.

Koncesionari i iznajmljivači pretplatu mogu kupiti u službenim prostorijama KD Kostrena d.o.o. na adresi Žuknica 1b, Kostrena na istočnoj strani Sportske dvorane Kostrena, u periodu od 13. do 17. svibnja 2024. radnim danom od 9:00 do 13:00 sati.
Koncesionari mogu poslati zahtjev za kupnju sezonskih pretplata na e-mail parkiranje@kd-kostrena.hr.

Ostali korisnici sezonsku pretplatu mogu kupiti:
– u službenim prostorijama KD Kostrena d.o.o. u Sportskoj dvorani, od 20. svibnja 2024. u vremenu od 9:00 do 13:00 sati,

– u naplatnoj kućici na parkiralištu Nova voda od 20. do 31. svibnja radnim danom od 16:00 do 19:00 sati, a subotom, nedjeljom i blagdanom od 15:00 do 19:00 sati.

U službenim prostorijama KD Kostrena d.o.o. omogućeno je kartično plaćanje.

Za korisnike koji nisu mještani Kostrene sezonska pretplata iznosi 60,00 eura, za mještane Kostrene 15,00 eura te za osobe s invaliditetom (od min. 20%) i hrvatske branitelje s prebivalištem u Kostreni 7,50 eura.

Prilikom kupnje sezonske pretplate potrebno je predočiti prometnu dozvolu vozila i osobnu iskaznicu vlasnika ili korisnika vozila. Za osobe s invaliditetom potrebno je predočiti važeći znak pristupačnosti i/ili liječničko uvjerenje te za hrvatske branitelje dokaz o statusu hrvatskog branitelja.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu kupnje povlaštenih sezonskih pretplata za mještane Kostrene, osobe s invaliditetom i hrvatske branitelje mogu se pronaći na mrežnim stranicama KD Kostrena d.o.o. ili zatražiti na broj telefona (051) 289 – 570.

Područje naplate parkirališnog prostora podijeljeno je u dvije parkirališne zone; 0 ZONA (plava), u koju spadaju parkirališni prostori Žurkovo, Kostrenka te od ove godine i Nova voda i 1. ZONA (zelena), u kojoj su preostala područja pod naplatom.

Satne i dnevne karte naplaćuju se po zonama dok tjedne i sezonske karte vrijede za cjelokupno područje naplate.