Obavijest o COVID potvrdama


Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 16. studenoga 2021. godine uvodi se posebna sigurnosna mjera obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave.

Ista se odnosi na zaposlenike i korisnike usluga trgovačkih društva kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave te je stoga kod ulaska u službene prostore KD Kostrena d.o.o. potrebno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Navedeno se NE odnosi:

– na osobe mlađe od 16 godina,

– na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe,

– na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom.

 

Prostori u kojima se odvijaju sportske aktivnosti i natjecanja nisu službene prostorije u smislu navedene Odluke te se obveza testiranja uvedena istom ne odnosi na sportaše, trenere i drugo osoblje koje sudjeluje u sportskim treninzima i natjecanjima koja se organiziraju u sportskim objektima.