Dječja igrališta – nove sprave i hortikulturno uređenje


Djelatnici KD Kostrena d.o.o. redovno obilaze i provjeravaju sigurnost dječjih igrališta na području Općine Kostrena te uklanjaju manje nedostatke koji ili predstavljaju određeni rizik za korisnike ili narušavaju estetski dojam. Svi pregledi obavljaju se u skladu s odredbama HRN EN 1176 kojom su definirani opći sigurnosni zahtjevi za opremu i podloge na dječjim igralištima. Svako igralište se obilazi na tjednoj bazi a pritom se obavljaju i manje zamjene i popravci na spravama što možda i nije vidljivo, ali je svakako bitno da se redovno provodi.

Proteklih dana na nekoliko lokacija uklonjene su sprave „VRTULJAK“ zbog dotrajalosti te će u svibnju biti zamijenjene novim spravama iste namjene. Sprave su uklonjene s dječjih igrališta u GLAVANIMA i ŠOIĆIMA.

S dječjeg igrališta na URINJU demontirana je „KLACKALICA“ te je ista montirana umjesto stare na dječjem igralištu u IVA ŠODIĆA 2. Umjesto „KLACKALICE“ na Urinju će biti postavljen novi „VRTULJAK“.

Na dječjem igralištu u DORIČIĆIMA postojeća šljunčana staza je zamijenjena betonskim opločnicima čime je smanjena mogućnost da se šljunak tijekom dječje igre rasipava po gumenoj podlozi i zemljanoj površini.
U svibnju će ovo igralište dobiti zelenu živicu a posijana će biti i čista bijela djetelina koja je novost na našim javnim površinama. Cilj nam je da se područje igrališta ozeleni na jedan prirodniji način, a korištenje vode tijekom sezone bude racionalnije.